A mai napon került sor a dél-koreai Shinheung SEC EU Kft. hivatalos megnyitójára a Ceglédi SZC Szterényi József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája “szomszédságában” Monoron.

Az előzetes tárgyalások, igényfelmérések alapján iskolánk aktív részt vállal az elektromos autók akkumulátor biztonsági alkatrészeit előállító gyár munkaerejének rövid-, illetve hosszútávú “kitermelésében”. Későbbiekben a duális szakképzés keretein belül tölthetik gyakorlati idejüket diákjaink a nagyvállalatnál, illetve az iskolánkban zajló elméleti alapozó oktatás is kibővül a vállalat által kért modulokkal: erős elektronikai alapokkal, az automatizálás alapjaival és CNC programozással.

A dél-koreai Shinheung Sec akkumulátor-alkatrész gyárában létrejött, nyolcmilliárd forintos beruházást kiemelt fejlesztésként 769 millió forinttal támogatta a magyar kormány – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Kim Ki Rin, a Shinheung Sec EU Kft. tulajdonosa elmondta, hogy monori telephelyük Európában az első, Ázsiában pedig már öt gyárral rendelkeznek: kettő Dél-Koreában, kettő Kínában, egy Malajziában található. Hozzátette, hogy terveik szerint a gyártáshoz szükséges alapanyagok 80 százalékát 2019-ben már Magyarországról szerzik be. (Forrás: hirado.hu)

https://www.hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2018/03/26/megindult-a-termeles-a-monori-alkatreszgyarban

https://www.facebook.com/ceglediszc/