A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnyerte a fiatal szakemberek Európa-bajnokságának, a EuroSkills versenynek a magyarországi rendezési jogát. A Magyar Kormány által teljes körűen támogatott EuroSkills Budapest 2018 rendezvény 2018. szeptember 26-28. között valósul meg Áder János Köztársasági Elnök úr fővédnöksége alatt Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén.

A rendezvényen, mely először kerül megrendezésre a térségben, különböző szakmákban küzdenek meg a 25 év alatti tehetséges fiatalok, hogy eldöntsék, ki a szakmájuk legjobbja a kontinensen. A versenyre 28 országból a legjobb 500 versenyző és felkészítőik érkeznek.

A EuroSkills Budapest 2018 nagyszerű lehetőséget biztosít a szakképzésben részt vevő tanulók, tanáraik és szakoktatóik számára, hogy megismerjenek 37 szakmát az izgalmas versenyek keretei között. A látogatók a helyszínen interaktív, látványos formában próbálhatják ki a különböző szakmákat, beszélhetnek korábbi versenyzőkkel és szakértőkkel. A saját élmény, a megtapasztalás inspirációt nyújthat a szakmai életpálya választásához. A EuroSkills karrierlehetőségek széles választékát mutatja be, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A rendezvényen részt vesznek a hazai gazdasági élet és a szakképzés képviselői is, akik a pályaválasztásban és a munkalehetőségek világában nyújtanak eligazítást a fiatalok számára

A EuroSkills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága – melyet két évente rendeznek meg a WorldSkills Europe szervezet tagállamainak egyikében – , látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek.

A rendezvényen a kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért. A versenykiírás szerint minden ország egy versenyzőt vagy versenyzői csapatot nevezhet szakmánként, valamint egy versenyző csak egy EuroSkills versenyen indulhat.

A háromnapos verseny mellett kiállításokra, konferenciaprogramokra, az európai szakképzés helyzetéről előadásokra, panelbeszélgetésekre és egyéb szakmai rendezvényekre is sor kerül. A kísérő rendezvények egyedülálló lehetőséget biztosítanak az európai ipar képviselőinek, állami szervezeteknek, szakképzésben érintett feleknek a nemzetközi tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok a helyszínen interaktív, látványos formában próbálhatnak ki különböző szakmákat, mely által a saját élmény, megtapasztalás inspirációt nyújthat a szakmai életpálya választáshoz. A EuroSkills karrierlehetőségek széles választékát mutatja be, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

A EuroSkills Budapest 2018 rendezvényre a Ceglédi Szakképzési Centrum ceglédi, monori, valamint nagykátai tagintézményeiből közel 300 tanuló és 15 kísérő tanár látogat el szeptember 27-én. A tanulók és kísérőik utaztatása a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Város Iparkamara szervezésében valósul meg.

A háromnapos rendezvény catering szolgáltatásában a Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói és szakoktatói is segítik a szervezőket.

A verseny hivatalos információs oldala, melyen regisztrálni lehet a rendezvényre:

http://www.euroskills2018.com/hu
http://www.ceglediszc.hu/
https://www.facebook.com/ceglediszc/

(Forrás: http://www.euroskills2018.com/hu)